Jesień

20:03:00

Cały dzień siedzę w kuchni. Zainspirowana przez znajomych robię przetwory. Przerabiam dynię, paprykę, gruszki. Nie wiem kto to później zje, ale najwyżej będę rozdawać, a co tam.
A jak tam Wasze przetwory? Ca najchętniej zamykacie w słoiczkach?

I jeszcze zdjęcie - jesień w moim domu. 

Buziaki i miłego wieczora! ♥




You Might Also Like

10 komentarze

  1. Ślicznie zdjęcie! W moim domu są ogóreczki sos pomidorowy i drzemy ;)
    Pozdrawiam
    W.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No ja własnie dżemy zwykle robiłam, ale strasznie dużo tego wychodziło i jeszcze takie z 2009 roku stoją w szafce :)

      Usuń
  2. mmmmm cudne zdjęcie,uwielbiam gruszki...ja nie wyobrażam sobie jesieni i zimy bez ogórków kiszonych :p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogórki kiszone obowiązkowo, ale to już moja Mama i Teściowa robią pyszne, więc zawsze coś od nich dostaję.

      Usuń
  3. Ile to razy jest, że narobi się narobi, a potem człowiek się zastanawia co z tym zrobi ?! Zje się ! :D
    Przyjdzie taki wieczorny głodzik, albo poranna chęć na dynie albo papryczkę, i do sklepu będzie za daleko
    I wtedy pięknie uśmiechniemy się na myśl o słoiczkach ! :D
    A zdjęcie jest piękne. Jesienne i nastrojowe.
    Ja dziś także dzionek w kuchni. Tylko, że u mnie pachniało ciastem :) Jutro u mnie zdjęcia ;>
    Buziaki !


    Uoii , teraz mogę dodać komentarz :) dziękuję :**

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czekam na zdjęcia z niecierpliwością. U mnie w piekarniku też ciasto właśnie się piecze, dyniowe.

      Usuń
  4. jeśli będziesz rozdawać to ja chętnie wezmę :D Super fota!

    OdpowiedzUsuń
  5. ale masz fajną tą jesień u siebie:)))
    a ja ostatnio robiłam dżemiki:)))
    buziaki

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie w tym roku głównie ogórki, cukinia, dynia i jabłka. Do tego 4 słoiki buraczków na barszcz i 4 z ćwikłą. Uwielbiam zamykać smaki lata i otwierać zimą :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A co robisz z cukinii? Bo mam jedną wielka w lodówce :)

      Usuń

POLUB na Facebooku

Subscribe