"Francuskie" muffiny

10:59:00

Z Francji przyjechały ze mną nie tylko wspomnienia, ale też kuchenne akcesoria, książeczki kucharskie i przepisy od koleżanek mojej siostry.
Po powrocie od razu wzięłam się za testowanie. Na pierwszy ogień poszły wytrawne muffiny z papryką, brokułem i kozim serem. Przepis pochodzi stąd. Ja go lekko zmodyfikowałam, zmieniając składniki nadzienia, ale ciasto pozostało to samo. No prawie, zamiast zwykłej maki użyłam mąki razowej.




You Might Also Like

7 komentarze

  1. hmmm... brzmi super! wlasnie tez eksperymentuje z muffinami i robilam juz jedne ze szpinakiem, serkiem ricotta i orzeszkami pinii... smaczne, ale troche za malo wyraziste, jak na mój gust (szanownemu malzonkowi co prawda smakowalo, inni tez byli zachwyceni). szukam wiec innych przepisów i kozi ser z papryka brzmi baaardzo smakowicie! jakiego koziego serka uzywalas?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te, solidnie przyprawione, są nawet bardzo wyraziste, a podejrzewam, że jak dołożyłoby się pikantniejszy serek to tym bardziej. Co do serka, to nie powiem Ci jakiego użyłam, bo niestety nie wiem :) To jeden z tych, które przywiozłam z Francji. Taki trochę oscypkowaty :)

      Usuń
    2. ok, dzieki! poszukam, na pewno znajde cos odpowiedniego. spróbuje i dam znac!

      ps. uwielbiam francuskie sery! wracajac z urlopu tez mialam ich sporo w bagazu, hahahaaa....

      Usuń
    3. My właśnie też. A teraz Pan G. krzyczy, jak tylko otwieram lodówkę, bo "zapach" roznosi się po całym domu :)

      Usuń
  2. Trochę dziwny kształt uzyskały. taki miał być? Hmm razowe muffiny - takie mini "tarty"
    prawie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Foremki sa prostokątne, ale ten sylikon za bardzo kształtu nie trzyma :)

      Usuń

POLUB na Facebooku

Subscribe